In primul rand, nu stiam ca exista si acum 70 si ceva de ani, in Romania, acest fel de mâncare, numit salată orientală. Am fost surprinsa cand am gasit-o intr-un numar al revistei pentru femei ”Mariana”, din octombrie 1944. Nu sunt un specialist in ale artei culinare, deci nu aruncați cu roșii. Sau cu cartofi.
Nu aruncați cu ele, pentru că este nevoie de ambele ingrediente pentru a prepara rețeta de salată orientală, conform indicațiilor din revistă. Iată:
După ce am studiat rețeta, am căutat pe net să văd ce alte variante de rețete de salată orientală există în prezent și am găsit o mulțime de variațiuni pe această temă. Așadar, cred că, până la urmă, singurul ingredient care rămâne constant sunt cartofii. În rest, fiecare poate să pună ce vrea și ce are. Apropo de ce are, să nu uităm că in anul 1944, in care a apărut această rețetă in revista respectivă, România era in război. Și nu oricare. Cel de-al II-lea Război Mondial.
Vouă cum vi se pare? Ce ați pune și azi într-o astfel de salată și la ce ați renunța?